Frågestunden del 1

Ber om ursäkt för att den inte kommit först nu, men bättre sent än aldriig, Enjoy!
Ni som ställt minst 8 frågor och får en länk:
Amanda
Nora
Ester
Malin
Fannie
Jenny
Sonny
Myran
 
Del 2 kommer upp inom kort!

Fritte Dissar...

...
 

Glädjepass på Udina

Hej!

Idag red jag Udina en stund. Som ni ser i rubriken var det verkligen ett glädjepass idag!
 
Jag började med att skritta henne några varv på fyrkansåret. Sedan skrittade jag på "volt till baka" med fokus på att vrida överkroppen och inte använda benen. Det gick bra, jag vara aldrig spänd i knäna eller någon annan stans. Sen gjorde jag lite bakdelsvändningar, vilket gick riktigt bra. Ofatst brukar hon missuppfatta mig (jag är otydlig) och backa istället för att göra en bakdelsvändning. Så idag gjorde jag det tydligare och hon utförde den perfekt!
 
Sen travade jag lite under lättridning några varv åt båda hållen med fokus på att vara avslappnad och att hon skulle gå i form. Det gick riktigt bra, det blev lite glapp i tygeln då och då, men det går bättre och bätttre vilket är ju huvudsaken. Sen så stod jag upp 2 steg och satt ett, satt 2 och stog 1 osv. Det har jag blivit bättre på att hålla takten helt klart!
 
Sen travade jag på fyrkansåret med ställt huvud (nacken) innåt och utåt. Det är inte sluta eller öppna, då hon gick på samma spår med alla benen. Det gick i alla fall bra det med. Om det var något jag kunde förbättra var det nog att släppa mer på yttertygeln så att hon kunde böja mer.
 
Gjorde lite skänkelvikningar som gick lite sådär. Hon flyttade inte bak så bra, men det var ju självklart mitt fel som vanligt. Ska förbättra det till nästa gång. Provade lite i trav också, där det giock över mina förväntningar. Det blev väl ingen sådär "riktig" skänkelvikning, men hon försökte vilket var ju TOPP!
 
Sen provade jag halter från trav vilket var det som gick absolut bäst idag. Hon verkligen gjorde ett, nästan som tvärstopp utan några skrittsteg alls och satte under sig riktigt bra. Det kändes så himla bra verkligen när jag kände att det gick rätt till. Så det var riktigt, riktigt roligt!
 
Sedan fattade jag galopp och galopperade i fältsits runt på fyrkanspåret och gick in på 20 m volt med i galopp. Sen gjorde jag samma sak i andra varvet och proivade att sätta mig ner, men det gick helt enkeltinte, så ställde mig upp och red lätt i galoppen. Super gick det utan några avbrott alls.
 
Som avslut travade jag som förra gången med fria tyglar och ändrade hennes tempo med att rida lätt snabbare och långsammare, vilket funkade riktigt bar idag. Igår förstod jag inte riktigt vad jag skulle göra, men idag handlade det om extremt små förändringar. Så idag funkade det superbra!
 
Som ni läst ovan är jag extremt nöjd med Udina idag. Kunde inte gått så mycket bättre faktiskt!
 
Film från passet:
 

Jag & Udina för någon vecka sen


Letar bloggar!

Hej!
 
Jag letar nu efter bloggar att läsa! Kommentera din bloggadress, så kikar jag in och lämnar en kommenatar!
Det vore kul om det handlade om hästar såklart, men självklart kollar jag och kommenterar om det inte är det ändå! Så, tveka inte, skicka en kommentar!
 
 
 

Hehe, lekte lite i Pixlr.com

 

Fritte 31/7

Hejsan!

Idag tömkörde jag och Amnda Fritte en liten bit. Vi gick på en grusväg och sedan vände vi efter ca 20 min. Han var som vanligt lite sådär "seg" när vi gick bort.
 
Vi skrittade först en bit på vägen och då tog jag han. Sen kom vi in på grusvägen och då fick Amanda tömköra. Det gick riktigt bra. Han var förskökte vända lite då och då, men det fixade hon galant! Sedan provade vi lite trav också. Det gick riktigt bra! Sen varierade vi mellan skritt och trav. Sedan dök det upp en liten kort backe där jag tog en galopp. Den blev bara några steg, men det räckte gott.
Efter det vände vi tillbaka där han var en helt annan häst än vad han var på vägen bort. Hehe, här blev det fart! Till och med lite ofrivillig trav med ;)
 
Han var riktigt pigg då som sagt, så det var inga problem med trav här inte! Amanda fick även testa en galopp på några steg. Det gick också riktigt bra och han hade mycket energi i galoppen till och med! Sen fick det bara bli en liten avtravning på några meter. Sedan fick han skritt hem.
 
När vi hade kommit hem nästan så började det spöregna! Så den sista biten blev det lite ökad skritt ;)
 
Men, det var roligt idag i alla fall såklart med bästaste hästen <3
Smutsgris! :*
 

Evelynsworld Hissar...

...
 
 
 

31/7

Godmorgon!
 
Idag ska jag inte göra något speciellt alls. Eller i alla fall inga måsten. Ska kanske rida Fritte en lugn skogstur lite senare, har inte riktigt bestämt mig än. Udina kanske jag rider lite på förmidddagen. Sen kommer Amanda hit med, vilket ska bli roligt. 
 
Idag kommer det ut lite outfits, hiss/diss, mer bilder från hagridningen osv. 
 
Smakprov:
 

10 saker ni kanske inte visste om mig...

...Jag hatar spindlar...
...Jag dricker aldrig på samma ställe i mjölkglas...
...Jag blir lätt överdrivet arg när jag redan är irriterad...
...Jag är alltid nervös när jag ska kolla statestiken på morgonen...
...Jag är inte så nervös när jag tävlar längre...
...Jag leker alltid häst när jag inte har något att göra...
...Jag har bloggat sen den 16 februari 2012...
...Jag rider just nu...
...Jag måste ha mer än 50 unika som minst om dagen...
...Jag läser 17 bloggar...
 
Långritt på faran nu!
 

Detta har våra hästar i boxen/hagen

Hej, tänkte köra lite sånt här nu framöver! Låter det bra? 

I boxen
 • Saltsten
 • Lekboll
 • Spån
 • Vatten
 • Kruppa
I hagarna
 • Vatten
 • Hönät
 • Vindskydd (2 st)
 • Skog
 • I ena hagen har dem även en fin liten bro^^

Vad har ni i era hästars boxar/hagar?
 
 

Någon???

Finns det någon som är intresserad av ett länkbyte, alt bloglovinbyte?
Skulle varit roligt!

Jag har ungefär 100 unika om dagen, så om du hade i alla fall 50 unika hade det varit topp! Skriv en liten kommentar om du är intresserad!
 
Glöm inte att vara med i veckans blogg HÄR!
 
 

Nästa inköp:

Silikonband, 400 st för 15 kr
Grimskaft, 2 m för 29 kr
Lindor, 4 pack för 84 kr
 
Ja, det är väl det som står på inköpslistan.

Vinterjacka 2013/2012

Blir helt klar denna från Hööks
Snygg som attan och ser riktigt skön ut, ska ju självklart prova den!
 
Vet dock inte om jag ska ha den som "vvanlig" jacka i skolan eller i stallet... Vi får se!

Gratis enkel header och design!

Jag gör enkla gratis headers och designers. Gör efter ditt önskemål och kan göra lika avancerat som min ungefär.
 
Detta kan jag göra:
 • Ikoner
 • Header
 • Signatur
 • Browser
 • Copyright
 • Blogglovin knapp
 • Ändra texter i inlägg, presentation mm.
Om du vill ha något annat än ovanstående, skriv med det i mailet så får jag se om jag kan göra det.
 
I mailet ska finnas:
 • Namn och bloggadress
 • Storlek på header
 • Önskemål om hur hela bloggdesignen ska se ut (se ovan)
 • Bilder till headern
OBSERVERA att jag inte lägger in dem, utan skickar bara headern, Ikonerna mm till er!
 
Email: evelyn_kihl@hotmail.com
 
 

Udinaträning 30/7

Hej!
 
Kom nyss in från en rolig och trevlig träning med Udina. Hon kändes mjuk och fin idag samt väldigt pigg!
Det första jag gjorde vara tt skritta lite på fyrkantspåret och jag fick berätta lite om jag hade stött på ett problem sen förra träningen. Jag sa det där med galoppen då att jag flaxar med händerna. Så då pratade vi lite om det och kom fram till att jkag spänner mig och hamnar ur balans och då försöker jag få tillbaka balansen med att "flaxa". Det är svårt och förklara, men ungefär så.
 
Sen fick jag skritta på volter till baka med fokus på att överkroppen skulle styra hela hästen.- Jag fick låtsas att mina ben inte existerad, så dem hängde bara.
 
Sen gjorde vi lite bakdelsvändningar. Det gick riktigt bra dem första gångerna, sen tröttnade hon tyvärr på det.
 
Strax därefter fick jag trava under lättridning på fyrkantspåret. Där fick jag också göra lite volter tillbaka med fokus på att vrida överkroppen, men ända måste jag sitta kvar på samma ställe i sadeln. Det gick sådär då jag inte riktigt slappnade av i knäna.
 
Sen fortsatte vi med bakdelsvändningarna och då efter att jag gjort klart bakdelsvändningen komma fram i arbetstrav. Det gick sådär, då jag kunde förberett henne mer inför traven. Men, annars gick det riktigt bra. 
 
Sen kom vi till galoppen då. Jag fick fatta en galopp i hennes lättaste varv och rulla på längs fyrkanten och då sitta ner. MEN jag skumpade som in i ******* och det blev lite avslag, samt så tappade jag stigbygeln och allt blev bara kaos! Vi pratade lite om att när hon sätter ner huvudet så kan jag sitta ner, då hon får rundare galopp och jag kan sitta ner mycket lättare. Så istället fick jag stå upp i fältsits och rulla på. Det gick mycket, mycket lättare då. Hon var mer med mig och jag kom inte "framför" henne. Sen travade jag på en volt (ca 15 m) och sedan när jag hade ridit klart volten fatatde jag galopp. Då fick jag mer tid att förbereda henne och mig. 
Det gick riktigt bra och jag var avslappnad för att det gick så bra som det gjorde, vilket ledde till att jag inte skumpade alls och nu till det mest fantastiksa-Jag flaxade inte alls med händerna och hade en bra balans. Det gick alltså hur bra som helst!
 
Som avslut travade jag henne på helt långa tyglar under lättridning och då skulle jag rida lätt långsammare när hon skulle sakta ner och red lätt snabbare när hon skulle öka så skulel hon följa mig då.
Det gick inte alls bra då hon bara travade på som om jag var en vant ;) Hehe, kändes lite som en avslutnings monté där ;)
 
Men träningen var hur rolig som helst och jag ser verkligen fram emot nästa! Tack Pia ännu en gång!

Bilder från passet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram!
 
 
 
 
 

Min Häst

Min häst är en riktigt bra tidning som jag själv prenumenerar på. Man får läsa från spännande serier, till nyttig fakta.
 
Så, tveka inte ens sekund på att prenumenera! Prenumenera HÄR!
produktbild

✰ Udina Träning ✰

Hejsan!

Ska alldeles strax gå ut och göra iordning Udina för träning! Ska bli riktigt roligt verkligen!
Detta ska jag tänka på:
 • Trampa ner lika mycket i stigbyglarna
 • Gunga mer från sida till sida
 • Vrida överkroppen när jag svänger
 • Följa med i hennes gångart med händerna och då måste jag hålla kontakt
 • Sätta ner huvudet i traven så fort hon tar upp det
 • Sitta rak, dvs att inte luta mig innåt, som jag har en tendens att göra...
Det är väl det sopm jag ska tänka på sen förra träningen.
 
Mamma ska ta kort, vilket är alltid roligt!
 

Evelynsworld Hissar...

...
 

Brun-Orange Outfit

 

Evelynsworld.blogg.se dissar...

 

8 månader kvar...

Tills jag får ta "grönt kort"!
 
Det ska bli riktigt roligt faktiskt. Det är ju inte helt fel med ett Grönt kort i ägo. Vi får väl se om Udina skulle kunna ta sig ut på någon lokal tävling någon gång? :)
 
HÄR hittar ni det!
Grönt-kort_web

Godmorgon 30/7

Godmorgon!
 
Idag är en ganska lugn dag. Ska rida 1 häst, ev 2. Fritte ska i alla fall ridas. Tänkte ta Fritte ikväll och köra på lite dressyr i hagen med fokus på formen. Men Blökk grubblar jag på lite. Hon gick ju ganska hårt igår... 
Sen är det inga sådär "måsten" idag. Det ska bli dåligt väder i eftermiddag med risk för åska och det är ju inte så kul. 
 
Idag kommer det upp lite outfits, vilket var ganska roligt att göra, hehe! Sen kommer det upp lite hiss/diss, allmäna sommarbilder (ovisade), passet/passen mm.
 
Smakprov från ängsridningen:
Hehe, denna blev kanske inte så fin ;)
 
 

MISSA INTE!

Att Horsemeup har rea nu på massvis med saker!
HÄR hittar ni rean!
rea på horsemeup

Udina 29/7

Gókväll!
 
Red Udina idag igen. Hela passet gick inte bra alls... Jag var ofukuserad och hade ingen direkt ork heller efter ett svettigt ridpass med Blökk. 
 
Jag började med att skritta lite på fyrkatspåret och gjorde lite serpentiner och ridvägar i skritt. Sedan travade jag henne som vanligt på serpentiner och volter mm. Hon var riktigt mjuk idag, så det var synd att jag inte orkade/kunde ge henne det som hon skulle kunna få av mig.
Men men, jag travade i olika tmpon med framförallt, ökningar då hon kändes lite slö. Men det var ju självklart pga värmen. Satt ner 2 steg och stod upp 1 och stod upp 2 steg och satt ner 1 osv lite också.
Sen tog jag några galopper på ca 15 m volter och på fyrkantsåret. Jag flaxar ju som en fågel bokstavligen när jag galopperar! Ni ska få se film sen. 
Sedan blev det avtrapning med trav på halvlång tygel och sedan skritt.
 
Bilder från passet som bästa syrran tagit:
 
 
 
 
Vilken/Vilka bild/bilder var finast?
 
Har mer bilder från både detta passet och från passet i hagen, dem kommer upp senare!

Sponsorer

Hejsan!
 
Jajämen! Horsemeup och Min Häst sponsrar mig nu, vilket är AWESOME! Tänk vilka GRYMMA tävlingar det kommer komma upp här på bloggen!
 
MinHäst och Horsemeup are the best!
 
 

Godingar var det här ja!

Allt kommer från Horsemeup
 

Jag är med

Tävling - Design by LO schabrak

OMG!

23 plats på BlogTopList! GRYMT!
 
Blir så sjukt glad när jag ser detta! TACK alla som läser och följer mig! Betyder så mycket verkligen!
 

Världsrekord i höjdhopp

Världsrekord i hästhöjdhopp .

 

Världsrekord i hästhöjdhopp .

2013-07-29

Världsrekordet för höjdhopp med häst har kapten Alberto Larraguibel Moralés med hästen Huaso ex-Faithful. Det lyder på 2,47 m och sattes på en officiell internationell tävling i Santiago 1947.
Rekordet fastställdes av FEIs kommitté för rekord 28 maj 1949 och samtidigt beslutades att nästa rekord måste sättas på en nivå av 2,49 m. Världsrekord i höjdhopp med häst sker över ett speciellt hinder som är lutande.

Det svenska rekordet i puissance innehas av Peter Eriksson med Adam och lyder på 2,13 m. Puissance är en tävlingsform där ryttarna hoppar en mur som höjs efter varje felfri runda.
FEI, Internationella Ridsportförbundet, för inte någon statistik över puissance och vet därför inte det internationella rekordet. FEI uppger att 2,36 på en fransk tävling för ett tiotal år sedan som en möjlig rekordnotering.

Källa


Longering 29/7

Hejsan!
 
Longerade Fritte en liten stund idag. Han var riktigt duktig, MEN han gick in till mig hela tiden nästan... Men sedan var han duktig när jag skulle sätta igång han i trav osv. Skritt och trav blev det bara idag då det var riktigt varmt och så skadar det ju inte att man inte galopperar.
 
Mamma red Udina nu mest för att prova sadlarna där hon tyvärr konstaterade att den nya sadeln låg inte så bra som vi trodde. Den var lite för smal och lite för svängd... -.- Har ni hört "sadelträsket" någon gång innan ;)
 
Faran & jag till vänster. Ammy & Gloi till höger.
 

BrunRosa outfit

Hehe, inte så jättebra, men men ;)

Skillnad!!??

Ser ni vilken otrolig skillnad det är på henne? 
mella bilderna.
 
 Oktober 2012
Juni 2013

Dagen idag den 29/7

Godmorgon kanske man inte kan säga, men men.
 
Idag ska jag motionera 3 hästar. Blökk går ut, Fritte longeras och Udina får gå 2 pass idag. Mamma rider henne nu och så rider jag och mamma henne iikväll. Anledningen till att vi rider henne 2 gånger idag är att hon verkligen, verkligen verkligen behöver gå ner i vikt! Mamma kan ta några kort om ni vill se?
 
Så ännu en fullspäckad dag med pållar ^^
 
Sen tänte jag göra en outfit som jag skulle vilja ha. Detta kommer bli intressant då jag inte är alls bra på det men det är värt ett försök i alla fall. 
 
Vi ska åka och bada med, vilket ska bli roligt. Våran pool är ju invaderad av aljer nu... Säg något vi inte försöker med för att få bot dem där fulingarna...
 
Udina i oktober 2012
 
Kram!
 
 
 
 

Udina 28/7

Hej, igår red jag Udina-fina.
 

Mamma red först en stund medans jag kollade på. Hon red väl i ca 20 min.
 
Sen var det min tur. Jag fick börja att skritta en liten stund först. Sen travade jag lite och sådär. Fattade sedan en galopp och galopperade ett varv, för att sedan gå in på en 15-20 m volt. Det gick över mina förväntningar faktiskt! Hon var lättare att hålla igång i den sadeln vi red i. Den andra M&N är så bred så benen hamnar typ 50 cm ifrån hennes sidor! :O Okej, inte riktigt, men nästan ;) I den som vi red i igår var bättre, då man kom med skänklarna nära hennes sidor. Men i alla fall... Sedan provade jag i andra varvet och det gick lika bra. Sedan tog jag upp stigbyglarna och skulle göra samma sak igen, givetvis kände hon detta. Så jag kom i galopp som vanligt, men när jag skulle in på volten ville hon inte alls så hon bockade lite. Hehe, knashäst! :P Nästa gång gjorde jag både ett "vanligt", ledande tygeltag samt trängande tygeltag och då gick det riktigt bra! Sedan travade jag av henne lite lugnt.
 
Efter passet fick hon sig även en skön dusch.
 
 

Duscha hästen

Nu när det är som varmast ute så är det många som duschar sina hästar. I alla fall jag.
 
Såhär gör jag när jag duschar Fritte:
 1. Sköljer av han med vatten ur vattenslang
 2. Gnuggar in schampoo med händerna (tycker det är bäst så, ev med Magic Bruch)
 3. Gnuggar in i svansen och i manen
 4. Sköljer ut allt samtidigt.
 5. Tar en svettskrapa och skrapar av det värsta vattnet
 6. Gå ut en sväng med han så att han torkar någorlunda innan han är lika smutsig igen som han var innan jag tvättade han ;)
Hur gör ni?

Schampot jag använder:
equigoldNi hiittar det här för endast 69 kr!

Vart vill jag komma med min blogg?

Ja, just det... Vart vill jag komma med min blogg?
 
Till en bra början ska jag byta till .se domän. Jag ska flytta över bloggen då, så att alla inlägg osv är kvar. Sedan vill jag självklart ha sponsorer med så jag och företaget kan anordna grymma tävlingar här på bloggen. 
 
Kort sagt-Jag vill att min blogg ska vara "känd" eller stor då som en del säger. 
Jag har en bit kvar, men men, Never give up!
 
Mål inom ett år: Ha ca 250-300 unika om dagen. Nu har jag ca 100-150.
 

Hinderpark...

Ja, precis... Hinderpark...
 
Jag skulle absolut inte tacka nej till några mer hinderstöd med bommar och lite koner.
Våran paddock har just nu:
 • 4 hinderstöd
 • 4 bommar
 • 6 koner
 • 2 plank
 • 2 cavalettiblock
Vi funderar även på att sätta upp ett fälttävlanshinder i hagen vid stallet. Hade vart lite kul :)
 
Det är det vi har i dagsläget. I alla fall hade jag velat ha 2 bommar och 2 hinderstöd till. Kanske något plank eller så. Våran paddock är inte så stor precis... Ska mäta den någon dag. Vi har ju planer på att bygga ut den lite så att den blir några meter större åt alla håll i alla fall. Det skulle vart toppen verkigen. Men i våran paddock lär man ju sig att svänga i alla fall och det är ju viktigt ;)
 
Vad har ni för någon hinderpark?

Bloggar jag vill lyfta fram

Det händer sällan att jag lyfter fram bloggar, men nu ska jag göra det i vilket fall.

Denna bloggen lyfter jag fram för att hon som driver bloggen skriver så läsvärda inlägg hela tiden. Oftast (I alla fall jag) tröttnar på bloggar som bara skriver om ett ämne hela tiden. Denna bloggen har mycket, mycket att bjuda på.
 
Denna bloggen lyfter jag fram för att tjejen som driver bloggen är riktigt driven till att blogga och dela med sig av det mesta. Hon rider riktigt bra dressyr som hon tävlar i. Nu har hon en ungponny hon utbildar.
 
Och den sista drivs av två tjejer med sina hästar som dem rider. Mycket läsvärda inlägg och riktigt fina bilder. Daglig uppdatering, vilket är TOPP!
 

Mål inom ridningen med Udina

Vi kör lite mål med Udina nu, vilket kan bli spännande. Innan jag börjar tänkte jag skriva lite kortfattat om hur det har varit från när vi fått henne till nu.
 
År 2007 köpte vi henne 3 år gammal. Hon var inte inriden någonting. Så mamma red in henne. Hon utbildade henne ingenting, utan målet var väl att ha en häst att rida på helt enkelt. Sedan allt eftersom, så har både jag och mamma blivit mer intresserad av att utbilda henne så att vi ska kunna rida lite mer i den nivån vi vill osv (svårt att förklara, men hoppas att ni förstår). Så vi skickade helt enkelt iväg henne på tillridning då vi inte hade den kunskapen för att göra det. Efter det var hon mer "rutinerad" och förstod mer. Hon var där i 2 månader med intensiv träning ;) Sdan har mamma börjat träna för tränare och allt har rullat på riktigt bra. Nu tränar jag även för tränare med Udina. 
Ni kan läsa mer om henne från då till nu här: http://udinaochjag.blogg.se/2013/april/forsta-utmaningen.html#comment
 

Långsiktigt mål: 
Tävla henne på lokala hopp och dressyrtävlingar
 
Drömmål: Som många andras, tävla SM
 
Mål inom ett år: Jag ska ha kommit ut på minst 2 dressyrtävlingar med henne om allt fortsätter som det gör nu ^^ 
Månadsmål: Rida igenom LC:2 precis så som det ska vara
 
Veckomål: Kunna rida serpentiner i form (Jag har svårt att hålla kvar henne i svängarna framför allt...)
 

Lite mål och så var det där ja! Nu ska jag ut till mamma för att rida lite i en ny sadel ^^
 
2008
2013
 
Skillnad??

Evelynsworld Hissar...

...
 

Shoppa, shoppa, shoppa!

Hejsan alla glada!
 
Jag fullständigt älskar att köpa en massa hästsaker hela tiden, så tänkte göra en lista på affärer jag köper/kollar hästsaker i, Enjoy ;)
 • Hööks
 • Horsemeup
 • Kyro Riding Gear
 • Perfect Sit Of Sweden
 • MyOne
 • Horze
 • Skara Hästsport
 • Börjes

Dem ovan är väl dem jag brukar kolla runt på.
 
Var köper du dina hästsaker någonstans?
 
 

Intresserad av Länkbyte?

Länkbyte?
 
Jag gör länbyten om ni är intresserade. 
Om länkbytet ska göras så vill jag att du som vill göra länbytet har minst 20 unika per dag. Själv har jag 50-150 unika om dagen.
Kommentera detta inlägget med:
 • Namn
 • Din bloggadress
Detta ingår i länbytet:
 • Jag skriver lite om bloggen (Endast posetivt)
 • Lägger till en bild från din blogg (Headern)
 • Och självklart länken som är huvudsaken!

Vore jättekul om ni vil göra ett :)
 
 
 

Pannband-Mania

 
 
 Har helt enkelt fastnat totalt för pannband ;) Dessa ovan är riktiga godisbitar! Dem är lackade, rundsydda och finns i många coola färger med. Ni hittar dem här: http://www.kyroridinggear.com/pannband-rundsydda-lack-c-1_33.html för 199 kr.
 
Någon som har provat dessa pannband? Är dem i bra kvalité?
 

Länkbyte!

Kika in på denna grymma blogg: http://sonnyandersson.horseworld.se/

Han som driver den heter Sonny och har en jättefin häst. Bloggen uppdateras dagligen. Tycker verkligen att ni ska läsa den då den är jätte läsvärd. Läser den själv dagligen.
 
Så, tveka inte! ---->http://sonnyandersson.horseworld.se/
 
 

Evelynsworld Dissar...

...
 

28/7

Godmorgon!
 
Idag är en vanlig söndag, utan några konstigheter alls. Jag ska rida/Longera Fritte idag. Sen har jag inget annat speciellt... Kanske är med någon kompis eller så.
 
Kollade lite på Skara-Hästsports rea och hittade självklart lite där:
 
HV-Polo tjócktröja
JW ridbyxor
Animo ridbyxor
Allt ovan hittar ni här http://skarahastsport.se/produktlista.asp?k=8&u=56

Evelynsworld Hissar...

...
 

Grillkväll mm

Hejsan!
 
Ikväll har det vart grilkväll hos några som vi känner. Riktigt mysigt!
 
Fritte har jag tyvärr inte longerat som jag skulle pga tidsbrist... Ska göra något med han imorgon. Tror att det blir lite ongering som var tänkt idag.
 
Blökk red jag idag. Hon var riktigt piggelin idag. Ibörjan var hon riktigt fjatig och överreagerade på allting... När ag skulle sitta upp till exempel, så gick hon iväg och sket fullständigt i mig... Sen när jag väl kommit upp och allt var tillrätta, så stannade jag en stund för att kolla så att hon lyssnade på mig. Helt plötsligt fick hon för sig att hon absolut inte skulle gå någonstans alls... Sen tillslut knackade jag till henne ganska ordentligt med skänkeln och hon flög iväg som om hon var en kanonkula... Sen resten var väl ganska okej. Lite tossig var hon allt, men annars gick det bra. Mamma red med med Udina också som är bra i sitt ben igen ^^
Ska rida henne på måndag igen.
 
Ska uppdatera er lika bra imorgon som idag :)
 
Sötispötis!
 
 
 
 

En lista

Ägande:

Ridbyxor (x)
Ridstövlar (x)
Chaps (x)
Stalskor (x)
Ridhjälm (x)
Sporrar ()
Ryktlåda (x)
Borstar (x)
Skyddsväst (x)
Vita ridbyxor (x)
Kavaj (x)
 
Teoretiskt:
 
Vet hur man tränsar (x)
Vet hur man sadar (x)
Vet hur man sätter på benskydd (x)
Vet hur man lindar (x)
Vet hur man longerar (x)
Kan säga alla bokstäver på ridbanan (grundläggande) utantill (x)
Kan rykta (x)
Kan plocka isär och sätta ihop ett träns rätt (x)
Kan putsa (x)
Kan några sjukdomar (x)
Vet hur man gör när hästen blir sjuk (/)
Kan några kroppsdelar på hästen (x)
 
Riderfarenheter:
 
Har hoppat (x)
Har tävlat (x)
Har ridit westernridning (x)
Har hoppat en bana på minst 5 hinder (x)
Har tävlat både dressyr och hoppning (x)
Har ridit barbacka (x)
Har ridit i alla gångarterna (x)
Ridit ut (x)
Ridit i manege (x)
Ridit i paddock (x)
Ramlat av (x)
Suttit på en bockande häst (x)
Provat voltige (x)
Ridit i en westernsadel (x)
Ridit i en hoppsadel (x)
Ridit i en dressyrsadel (x)
Ridit i en allroundsadel (x)
Ramlat av och slått mig (x)
Ramlat av och inte slått mig (x)
 
Erfarenhet med häst:

Har/Haft medryttarhäst (x)
Har/Haft egen häst (x)
Rider på ridskola (x)
Ridit in en häst ()
Kört in en häst ()
Kört en häst (x)
Badat med häst (x)
Duschat en häst (x) 
ryktat en häst (x)
 
OBS! Fråga gärna innan ni tar den! Tack!
 
 

Fritte vecka 31

 
Måndag: Ut
Tisdag: Dressyr 
Onsdag: Longering
Torsdag: Longering/Tömkörning
Fredag: Ut
Lördag: Vila/Skritta ut
Söndag: Dressyr
 
Ett lugnt schema blir det för lilleman nästa vecka.
 

Hööks Vinter/Höst

Ni har väl sett att den nya Höökskatalogen har kommit ut nu? Ni hittar den här: http://www.hooks.se/assets/contentpages/startpage/campaign/campaign_hv_katalog.aspx
 
Själv tycker jag den är riktigt full med godingar ;) 

Resultat ur alla mina dressyrtävlingar

Jag numrerar från 1 till den sista i vilken ordning dem är i. Alltså nr 1 är den första tävlingen, nr 2 är den andra osv...
 1. LD:1-75,6 %
 2. LD:3-58,3 %
 3. LD:3-64,4 %
 4. LC:2-58,2 %
 5. LC:2-55,71 %
 6. LC:2-59,29 %
 7. LC:2-62,7 %
 8. LC:2-67,5 %
 9. LC:2-60 blankt %
 10. LC:2-66,79 %
 11. LB:1-61,03 %
 12. LB:1-60 blankt %

Jag är riktigt nöjd med alla mina resultat verkligen, som ni sr har det gått lite upp och ner, men det gör det :)
 
Dressyr är grymt roligt, så det är absolut inget jag kommer sluta med. Man får til och med ett itet kvitto på vad man behöver träna mer på.

Back On Track

Hejsan alla glada!
 

Nu äntligen ska jag dra igång bloggen igen, precis som den var innan. Jag har inte kunnat ge er dem inläggen ni behöver pga internetbrist osv... 
 
Dem senaste dagarna har jag väl gjort det jag brukar. Ridit osv... Udina har vart halt nu i några dagar, men nu är hon bra igen. Red henne lite igår i paddocken. Blev ett lugnt pass med skritt och trav i ca 20 min. Körde igenom LB:1 I skritt och lite trav. Gjorde en övning som kallades "solfjädern" där man ska påbörja en volt och seda göra en bakdelsvändning och då ska hästen vara rak på "volten".
 
Fritte och Blökk har jag ridit som vanligt. Båda har gått riktigt bra nu dom denaste dagarna. Blökk har fått skor på fram, vilket är riktigt bra. Hon var ju såpass ömfotad innan... 
 
 
 

...

Ang min blogg har den inte vart uppdaterad på ett tag pga internetbrist, resor osv... Men idag dyker inget inlägg upp tyvärr, lite imorgon... Sen ska jag dra igång bloggen ordentligt igen och satsa mer på den osv... Men jag vill att min blogg ska bli stor osv, MEN då känns det meningslöst att sitta och skriva en massa ointressanta inlägg. Alla tycker olika om vad bra inlägg är, men då om just DU kan vara snäll att kanske lämna en liten kommentar om vad du saknar att läsa om. Och om många kommenterar olika blir det så mycket mer varierat! 
Jag menar, om du läser en blogg som du tycker är bra, varför är stannar man, Jo, för att personen som driver bloggen skriver bra inlägg. Om det nu är så att du tycker om inläggen, så skadar det inte att du lämnar en liten kommentar om vad, så skriver jag om det!  Det verkar så mycket bättre då, eller hur?

Ang frågestunden så har jag varken haft tid, eller så har det hänt annat som måste gå före den helt enkelt.

Rörigt inlägg var det här ja... ;)

Www.evelynsworld.blogg.se

Hejsan allihopa!

 Intenetet har krånglat hur mycket som helst idag, därav ingen blogging...
 
Ses imorgon!
 
Kram!

Dag 2-Senaste köp

Senaste köpet var detta tränset:

Startat Youtubekanal!!

PRENUMENERA!!

Fritte 23/7

Hejsan!
 
Idag red jag lilleman ute i det vackra vädret vi har. Tog en runda på ca 40-50 min. Han var väldigt pigg dag, vilket var riktigt roligt! I början var det bara asfalt i ca 20 min, så där skrittade jag. Sen kom vi till en fin plan grusväg där vi travade ganska långt på. Han var verkligen pigg som sagt så hans ben var som trumpinnar hela tiden, haha! Sen kom vi till en skogsväg där vi travade och travade. Gjorde även lite skänkelvikningar uppsuttet, men maten var mer intressant tyckte han, hehe! 
Sedan blev det första galoppen sen vilan (Vargön-Vilan). Han var som vanligt där, inga konstigheter alls där inte. 
Sedan blev det mest trav på skogsvägen. På grusvägen hem provade jag mer känkelvikningar då det inte fanns så mycket mat där. Då funkade fatiskt mycket bättre, vilket kanske var självklart ;) 
Sen var det lite asfalt hem som vi skrittade på. 
 
När vi kom hem spolade jag av han, då han var svettig.
 
Jag är supernöjd idag verkligen med min lilla prins!
 
 

23/7

Hejsan!
 
Idag har vi hela förmiddagden tagit ut all utrustning som fianns i sadelkammaren. Som ni läst tidigare, så har en bil kört rakt in i vårat stall -.-
 
Fritte ska jag rida idag på ängen. Skrittade han lite igår barbacka med det nya tränset som satt som en smäck på han!
 
Udina ska jag ev rida om inte mamma ska rida henne. Blir nog också på någon äng av något slag då det dammar som in i ******* i paddocken ;)
 
Kramisar, ska försöka få med kameran ut också!

Dag 1-Favoritmärke

JH-collection är helt klart bäst!!

Info till er läsare angående om dagslistan

Dem var inte bra ;) Hehe! Tar och kör en ny istället:
 
Dag 1 Favoritmärke
Dag 2 Senaste köp
Dag 3 Favoritborste
Dag 4 Detta tränar jag och Fritte på nu
Dag 5 Ett upplägg på ett hoppass på Fritte
 
Vi kör på 1:an idag!

ORKAR INTE...

Med min design... Allt blir bara bajs hela tiden... Ja ja, så får det vara så länge...
 
Men tränset som jag köpte passade helt okej vilket var ju apbra! Alltså, detta inlägget bir SÄMST för jag inte har någon vidare blogglust... Bloggar mer imorgon då jag är hemma och har dator, så nu ska bloggen vara på topp igen som vanligt...
 
 

21/7

Hejsan alla glada!

Idag har varit en chill dag med bad k Värnen. Vi har badat tre gånger idag och så var den gången vi badade nyss varmast. Annars har vi väl kollat på Ponnyakuten 1 säsong 2 och sett klart den.
Imorgon kväll åker vi hem troligtvis... Men ganska skönt ändå att få rida osv igen. Imorgon ska vi åka till Vattenpalatset vilket ska bli riktigt roligt!

Ang databloggning så har jag försökt allt vad jag kan men ändå funkar det inte... Ååå, så tråkigt verkligen...

Min förkyldning är så mycket bättre nu. När jag kom hit fick jag rena rama hostattacker och min näsa rann hela tiden. Men nu allteftersom så är det riktigt bra nu om man jämnför med innan. Så skönt verkligen!

Aa, men jag uppdaterar er mer imorgon, kram!


Ponnyakuten

Hejsan!

Nu sitter jag och Vilma och kollar på Ponnyakuten 1. Idag har vi varit på Torp och shoppat lite. Jag köpte ett JH collection schabrak i rött. Sen köpte jag ett träns som är riktigt snyggt, brunt är det med! Lite senare gick jag in på Cubus och köpte en Justin Bieber tröja med ett par mjukisshorts.
Detta blev bara en snabb mobilbloggning pga att jag inte har Internet... Ska försöka igen imorgon.

Men ni för ha det så bra så hörs vi, kram!

Dag 5-Favoritartist och låt jag spelar sönder

Hmm... Det var svårt... hehe, ne... Justin Bieber.
Denna var svårare... Typ kanske...:

Dag 4-This Or That (20 st)

Häst/Ponny?
Stövlar/Skor med chaps
Schabrak/Vojlock
D ponny/C ponny
Rundsytt träns/Vanligt "platt" träns
Märkes utrustning/Märkeslöst
Lädergrimma/Tyggrimma
Islandhäst/Hafliger
Sadel / Barbacka 
Hoppning / Dressyr 
Rida med musik / Rida utan
GHS / Falstebo 
Spö / Sporrar
Blogga via dator / Blogga via mobil
Chips / Godis
Malin / Roffe
Helskodda ridbyxor / Inte helskodda
Stallet / Kompisar
Heta hästar / Lata 
Hööks / Börjes
Fux / Skimmlar
Rida inne i ridhus / Rida ute i paddock, uteritt.
Tävla / Träna 
Kort man / Lång man - beror på vilken häst
Säkerhetsväst / Utan
Lugna hästar / Busiga hästar
Rida ut i skogen / Bada med hästen
 
Hehe, blev några mer ;)

Blökk 17/7

Godmorgon!
 
I förrgår red jag Blökk i paddocken. Hon var väldigt sådär "seg" , men det var ju varmt då, så det är ju självklart helt förståndligt. Jag skrittade först ganska länge med lite olika ridvägar och så. Sen provade jag lite voter och bakdelsvändningar. Jag testade även att gå in på "snett i genom" och gjorde några steg i skänkelvikning, gick fram, gjorde några steg i skänkelvikning och gick fram osv. Det gick bra. Sen travade jag något varv och bytte varv i trav och travade något varv där med. Sen fick hon skritta på längre tygel en stund. Sen provade jag halt från trav, lika så från halt till trav. Det gick bra också, men några skrittsteg blev det lite innan och före. jag hade ridit henne i ca 30 min nu, så det räckte. Jag var nöjd-Blökk var nöjd!
 
 
 
 
 
 

Övernattning i tält

Hej!

Just nu är jag och Vilma i ett tält som vi ska sova i inatt. Det är verkligen supermysigt!

Imorgon blir det inte jättebra uppdatering. Kanske inte först på kvällen tyvärr.

Men ni för ha det så bra så hörs vi senare, kram!


3 bloggar jag vill lyfta fram

Godmorgon!
 
Jag tänkte lyfta fram 3 st bloggar, som jag tycker är helt klart värda en länk.
 
Den första bloggen jag vill lyfta fram hittar du här: http://myranmagnusson.se/ My, som bloggerskan heter, är otroligt duktig på att ta kort och lägger upp många och fina bilder på många hästar. Hon är ridlärare, så det händer att hon skriver något inlägg som är lärorikt. Hon delar med sig av sin kunskap, vilket är super. Men i övigt skriver hon om sin vardag med hästarna osv. Läsvärd blogg!
 
 
Den andra bloggen jag vill lyfta fram hittar du här: http://teamponnys.blogg.se/index.html Lina och Julia som bloggerskorna heter bloggar på TeamPonnys tillsammans. Dem skriver riktigt bra inlägg som gör att man vill stanna kvar. Båda tar jättefina kort och lägger upp på bloggen. Dem skriver om allt möjligt, från t ex Hiss/Diss till långa åsiktsinlägg. Läsvärd blogg!
 
 
 

De tredje bloggen jag vill lyfta fram hittar ni här: http://dressyrponny.se/ Hon som driver bloggen heter Tuuli. I denna bloggen får ni hänga med Tussie (Tuuli) med sin nya unghäst, Aladdin. Ni får följa med på dressyrtävlingar och träningar osv. Hon skriver bra inlägg och många fina bilder kommer det upp. Läsvärd blogg!
 
 
 

Fritte 17/7

Hej hej!
 
Igår red jag Fritte, men hann tyvärr inte att skriva om det igår.
 
Jag började med att borsta han ordentligt och fläta och lite småfix allmänt. Det var väl ca 17-20 plusgrader ute, så tog det relativt lugnt. Jag började med att skritta han i ca 20 min. Sen kortade jag upp tyglarna och testade lite ryggningar som gick mycket bättre än vad det gjorde i igår. Sen provade jag även en liten skänkelvikning uppsuttet, vilket gick också mycket bättre än vad det gjorde igår. Sen travade jag en kort sträcka under lättridning. Han var lite sådär halvseg i traven, men det gick hyffsat ändå. När jag travat lite korta sträckor och så så provade jag att göa halter ur traven och sen trav direkt efter halten. Det blev några skrittsteg före och ur halten, men det var jättebra ändå självklart. Sen gick jag tillbaka till ryggningarna, det funkar bättre och bättre nu, vilket är super!
Sen travade jag av han lite grann. Avslutade det hela med en liten runda i skogen i skritt.
 
Jag är ättenöjd med min lilla häst igår verkligen!

Dag 3-Favorit schabrak

Mitt favoritschabra är helt klart JH-Collektion schabraket. Det är så otroligt snyggt! 
Någon mer som har det?
<3

Evelynsworld dissar...

...
 

Packlista till Vargön 2013

 • Tandborste + Tandkräm
 • Dator
 • Laddare (mobilen,datorn etc)
 • Pengar
 • Ev. Kudde
 • Mobil
 • Ev. DS
 • Smink
 • Bikini
 • Hårborste

Det är väl typ det som jag ska ha med mig imorgon.

Dag 2-2 Hästfilmer som jag rekomenderar

 1. Börja rida-Sjukt bra film för dem som ska börja rida. Dem i filmen förklarar så man förstår och den har hjälpt mig otroligt mycket. Den finns på Hööks för endast 169 kr.
 2. Börja Tävla är också sjukt bra för den sm vill börja tävla. Man lär sig mycke ur hel den här samlingen. Den finns på Hööks för endast 169 kr.
Hela serien hittar ni här:http://www.hooks.se/Video_spel

Onsdag

Hejsan!
 
Idag är det onsdag, vilket betyder att... En tjej kommer och provrider Faran...
Men i alla fall så är jag i Varberg nu med några fler. Bada, sola mm ska göras! :P
 
imorgon drar jag till Vargön med bästaste Vima och lever livet där ;) Vi ska typ åka linbana, åka till vattenpalats, bada i Vänern mm.
 
Fritte får vila  en vecka ungefär nu... Tråkigt när jag fått igång han hyffsat nu efter den andra vilan. Saknar redan min lilla skithäst <3
 
Haha, men nu fortsätter jag att bada, kram!
Hehe, jag var sjukligt bra på att ta kort innan ;)
 

Evelynsworld dissar...

...
 

Hejdå Tisdag...

Idag har varit en underbar dag. Fint väder, med strålande sol. 2 härliga ritter med 2 underbaringar. Trött Evelyn nu, the life is  wonderful...<3 
 
Imorgon är det Varberg med några. Bilder kommer I promise you. Sen på Torsdag är det Vargön som gäller. Hehe, packade upp allt jag packat. Kändes inte bra, trodde jag glömde något osv. Men nu insåg jag att jag hade packat ner allt som ska med, men men... ;)
 
Hepp, om 7 min ska jag spamma Justin Bieber med några andra ;) Hehe
 
Natti ♥

Åsikt-Sälja hästar

Haha, vi får se hur detta går, men ska försöka...
 
Varje dag läser jag att "du är för lång för ponnyn", du behöver en D-ponny, Udina passar dig bättre, Ska du inte köpa en ny häst snart?
I DON´T CARE!!!
 
För det första skulle jag ALDRIG i hela mitt liv sälja min bästa vän... Oftast skriver bloggare så här: Åååå min häst är underbar!!! <3 Han är bäst, inget går att jämföra med hästen. Jo, svaret är rent och enkelt, PENGAR. Tydligen går allt för pengar.
 
Om det är såhär att man är lång för ponnyn tycker självklart nästan alla att det är djurplågeri osv. Men för MIG är det absolut inte längden som spelar någon som helst roll. Egentligen är det väl bara balansen och vikten?
 
Jag älskar att tävla och vill ha en häst som jag kan tävla och träna med. MEN jag skulle aldrig sälja min bästa vän för att kunna tävla och träna för. Om man är för lång (vilket jag är medveten om att jag är på Fritte) så finns ALLTID det någonting annat att göra med hästen. Om nu det är så att man är för lång så har ni kanske funderat på detta någon gång?
 
Köra hästen-Nyttig träning.
Trickträning alltid lite roligt för hästen.
Promenad är väl inte så dumt? Ta med lite fika vettja och fika tillsammans med din häst.
 
Och när hästen börjar bli till åren och inte riktigt orkar göra det som man själv vill.
Min häst, Fritte är 28 år. Jag rider som en normal människa ändå. Jag säljer han inte bara för att han är gammal, jag menar jag har fortfarande roligt med han. Vi hoppar vi galopperar race, vi kör hårda dressyrpass inpassat för han. När jag skrev hoppning menar jag inte att vi sätter upp en oxer på 1 m. Nej, nej och åter igen nej. Vi provar ett skutt på 30 cm kryss. Bara det är hoppning. Galoppracet kan vara en liten sträcka på kanske 10 m. Ett hårt dressyrpass kan vara att vi övar på en skänkelviking som han tycker är lite jobbigt. Ett hårt dressyrpass för mig är inte galoppiruetter och galoppombyten-Inte med han.
Fritte är i sånt otroligt gott skick för att vara 29 år, därför ska jag ta vara på det. 
Åldern är bara en siffra...
 

Haha, fått lite nya haters nu va? ;)
 
 
 
 
 
 
 

Rolig grej

Ägande:
(x) ridstövlar
(x ) skyddsväst
(x) ridbyxor
(x) vita ridbyxor
(x) chaps
(x) ridhjälm
(x) ridspö
(x) vojlock/schabrak
(x) ryktlåda
(x) ryktsaker
  
Teoretiskt:
(x) vet hur man sätter ihop träns 
(x) vet hur man sadlar
(x) vet hur man tränsar
(x) vet hur man sätter på & av grimman
(x) kan några sjukdomar
(x) vet hur man gör när en häst blir sjuk
( ) vet hur man skor en häst
(x) kan olika tecken & färger
(x) kan några kroppsdelar på hästen
(x) kan rykta, mocka & fodra
(x) kan fodra, blanda miniraler och vitaminer
(x) kan smörja träns & sadel
(x) vet hur en korrekt sits ser ut
 
Riderfarenheter:
(x) ridit barbacka
(x) travat barbacka
(x) galopperat barbacka
(X) ramlat av barbacka
(/) ridit western - ridit med westernsadel
(x) hoppat
(X) hoppat barbacka
( ) utövat voltige
(x) åkt på ridläger
(x) ridit i en sandpaddock
(x) ridit i ridhus
(x) ridit i skogen
(x) ramlat av och slagit dig
(x) ramlat av utan att slå dig
(x) sutitt på en bockande häst
(x) suttit  bak & fram
(x) ridit damsadel
(x) tävlat
(x) tävlat i hoppning
(x) tävlat i dressyr
(x) ridit över 3 år
(x) ridit i uppförbacke
(x) ridit i nerförsbacke
(x) ridit två på en häst
(x) suttit på en stegrande häst 
 
Erfarenhet med häst:
(x) har/haft en sköthäst
(x) har/haft en egen häst
(x) ridit på ridskola
(x) ridit hos en privatperson
(x) badat en häst 
(x) ryktat en häst
(x) kört en häst
(x) förlorat en häst 
( ) legat inne hos en häst
(x) sovit i ett stall
(x) mockat i en timme - haha, antar det.
(x) har en favorit häst

 
 
Jag har ridit:
(x) en stor häst
(x) en liten häst
(x) en kittlig häst
(x) en busig häst
(x) en nyfiken häst
(/) en sjuk häst 
(x) en lat häst
(x) en pigg häst
(x) en glad häst
() en connemara
(x) en haflinger
(x) en fjording
() en arab
(x) ett fullblod
(x) ett russ
(x) en nordsvensk
(x) en ardenner
(x) en shettis
(x) en shire
(x) en tinker
(x) en korsning
() en new forest
 

2 hästar...

...Ska ridas idag.
 
Fritte ska ha markarbete och Blökk ska ha ett dressyrpass i paddocken.
Med Fritte ska jag ha fokus på att han ska ha flyt över bommarna och att jag ska känna mig nöjd. Självklart ska Fritte också vara nöjd ^^ Min nya grimma pasade sådär på Fritte. Den var lite stor, men det funkar.
 
Med Blökk ska jag ha fokus på at hon ska även trava i form. Inte bara skritta i form. Hon kan det vet jag. Men hon har lite svårt för det bara. Amanda (mmin syrra) ska fota, vilke blir roligt då det var längesedan jag la upp nya frächa bilder på Blökk. Ska även prova grimman på Blkk och se om den passar.
 
Ne, nu måste jag dra till Blökkis.
 
Kram!
 
 

Hööks inköp 16/7

Hejsan svejsan!
 
Kom nyss hem från Hööks. Kollade på bl a nya ridstövar efter dem jag har nu. Har verkligen bestämt mig. <3Horsehead Brun Ridstövel<3
 
Men i alla fall så köpte jag detta:
 
 
En JH-Collektion hoodie för ca 200 kr. 
En JH-Collektion grimma för ca 70 kr.
 
Jag är supernöjd med mina köp idag.
 

Dag 1-Favorit ridkläder

Ridbyxor: Röda JH-Collektion
Ridstrumpor: Bambu ridstrumpor
Ridstövlar: Tretorn Advance
Väst: Marinblå JH-Collektion väst
Kofta: Helsvart
Hjälm: Vet inte märket, men jag tror att det är en CRW. 
Handskar: Svarta No1 CRW
 
 
 

Dagslista

Dag 1-Favorit ridkläder (outfit)
Dag 2-2 hästfilmer jag rekomenderar (fakta)
Dag 3-Favorit schabrak (mina)
Dag 4-This Or that (20 st)
Dag 5- Favorit artist och låt jag spelar sönder
Dag 6-En kändis fick rida på Fritte/Blökk (inte ur ridvärlden)
Dag 7-Tävlingar med Udina till Hösten/Våren
Dag 8-Favoritmärke (hästvärlden)
Dag 9-Detta heter jag på Facebook/Twitter/Instagram/Snapchat osv.
Dag 10-Min blogg ser ut såhär om 1 år
 

Om ni vill låna den så säg gärna till innan så jag vet! 
 

Godmorgon!

Godmorgon!
 
Tänkte göra en ny dagslista idag som jag ska gå efter. Angående den andra listan på dag 4 var det att jag ska göra en rundvandring i stallet, men det blir inte nu...
 
Idag ska vi till Hööks! Det var väldigt längesedan jag var där faktiskt. Dem har ju rea nu s ska passa på att köpa denna godingen:
Vet inte än om jag ska ha i Blått eller Röd...
Ångrade mig idag att jag skulle köpa en hoodie i stället för denna västen, men nu är de slut så denna få bli.
 
Blökk ska jag ev. rida idag i våran paddock.
 
Fritte ska ridas med.
 
Jag har gjort några tidinstllda som kommer publiceras framför allt i morgon. Men det kommer även att komma ut lite i Vargön. Fast jag har ju Internet där med, men för säkerhets skull.
 
Kram!

Jag är med och tävlar m ett Swarovski pannband

Tävling - pannband, bra

Fritte 15/7

Hej!
 
Fritte red jag ju också idag som ni vet.
Jag började med att skritta han på lång tyglar i ca 5 min. Sen arbetade jag med att han skulle trampa under sig ordentligt För att han skulle göra det krävdes en snabb skritt ska jag säga er!
 
Men sen travade jag mycket volter och serpentiner etc. Travade ganska länge faktiskt ca 15 min. Efter det galopperade jag han lite i båda varven. Riktigt pigg var han! 
 
Sen blev det lite avtrappning med lugn trav och sedan skritt.
 

LÅNGSAM TRAV AVSLÖJAR HÄLTAN

(Källa: Hippson)
 

Hältutredning är ett ständigt återkommande ämne - och som vi tidigare tagit upp i Forskningskollen är exempelvis böjprov inte alltid så tillförlitligt. Brittiska forskare fördjupar sig i hältornas underbara (nåja...) värld och har konstaterat att riktigt långsam trav kan avslöja en hel del.

Text: Sara Slottner
Foto: Anki Yngve
  
Hästarna i en av britternas senaste studier visades vid hand och longerades i trav på ett fast underlag. De visades dels i den hastighet som hästen själv föredrog, dels långsamt och snabbt. Hästarna filmades och filmerna bedömdes av sex erfarna veterinärer, som använde sig av en skala från 0 (ohalt) till 10 (icke-viktbärande). Hästarna var också utrustade med sensorer för att forskarna skulle kunna göra objektiva bedömningar av eventuell hälta, med hjälp av instrument speciellt utvecklade för detta.
När hästarna travade på rakt spår spelade hastigheten stor roll för om de bedömdes vara ohalta av veterinärerna – fler hästar bedömdes som ohalta vid högre hastighet. De som fortfarande bedömdes vara halta vid den högre hastigheten fick ändå i genomsnitt lägre poäng än när de travade långsamt, både när det gällde fram- och bakbenshältor. Resultaten stämde överens med veterinärernas upplevelse av situationen, eftersom de tyckte att det var svårare att bedöma hästarna vid den högsta hastigheten.
  
Objektiv mätning vs. veterinär bedömning
Den objektiva mätningen fick inte samma resultat. En ökad hastighet på rakt spår hade ingen eller bara lite påverkan på asymmetrin. När hästarna longerades registrerades däremot en ökad asymmetri vid ökad hastighet i båda varven, veterinärerna påverkades däremot inte i sin bedömning av hur fort hästarna travade på volt. 
Forskarna ger rådet att trava hästen långsamt vid en bedömning av hälta på rakt spår, om man är osäker på om den är halt. Det kommer att hjälpa bedömaren att uppfatta små skillnader i asymmetri. De deltagande veterinärerna kommenterade svårigheten att se hälta när hästarna travade snabbt med att "the gait was just too fast", "could not keep up" och "just masked the lameness".
  
Mänskliga ögat hinner inte med
Studier av den mänskliga synens förmåga att uppfatta snabba händelser visar att vi är mer begränsade på det området än vad vi själva ofta uppfattar. Ett målande exempel på detta är 1800-talsdebatten om hur hästens fotförflyttning i trav och galopp ser ut – om det finns ett svävmoment eller inte. Det var inte förrän britten Eadweard Muybridge på 1870-talet lyckades fota det hela som diskussionen avgjordes. Det mänskliga ögat hinner nämligen inte se svävmomentet även om vi i dag – när vi är medvetna om det – tycker att vi kan uppfatta det.
Muybridge riggade en rad med kameror där varje utlösare var kopplad till en tråd som var spänd över banan. När hästen galopperade förbi tog kamerorna löpande sina bilder och serien blev en föregångare i utvecklingen av filmtekniken. Innan Muybridges fotoserier hade konstnärerna målat svävmomentet i galopp med båda frambenen sträckta framåt och bakbenen bakåt.


Blökk 15/7

Hejsan!

Nu har jag fått tag i en tjej som gör gratis designers. Superkul, hon är verkligen superduperduktig!
 
Men jag red ju Blökk idag. Kom nyss in faktiskt. Idag red jag, Rosemariei och Sari ut tillsammans. Vi skrittade bara pga att Tommi (Saris häst) inte är igång än efter en skada. Men jag red lite skänkelvikningar och halter och halvhalter i stället. Hon lyssnade ganska bra idag. 
Tänkte ta hene till våran paddcok imorgon och checka av lite om vad  hon har gjort framsteg i oph vad vi behöver träna mer på. 
 
Nu ska jag väl dra mig ut till Fritte. Blir ju då som sagt dressyr på schemat.
 
Blökk i sommras... Just det... Det är sommar... Märks inte när det är 15 grader och blåst ute -.-
 

Kan någon vara snäll och hjälpa mig?

Behöver verkligen hjälp med min design! Får verkligen aldrig till det... Har inget bra program heller...
Kan tänka mig att betala en liten slant till en riktigt snygg heldesign.
 
Så min fråga till er är om ni kanske gör gratis headers eller vet någon som gör headers? Skulle betyda sjukt mycket eftersom att designer oftast gör första intrycket.

Min utrustning putsas såhär

 1. Jag tar en handduk eller liknande och torkar av det som ska putsas.
 2. Tar av alla delar på sadeln/tränset etc.
 3. Börjar putsa med världens bästa sadeltvål
 4. Gnor in det ordentligt med olja ev om jag inte ska rida senare
 5. Låter det torka helt
 6. Om jag har bett så tar jag och tvättar av det ordentligt
Hur gör ni när ni putsar?

Evelyns World Hissar...

...
 

Udina 15/7

Hej!
 
Idag red jag Udina i padddocken barbacka.
Började med att skritta henne med lite serpentiner på långa tyglar. Efter att hon hade skrittat ca 3-5 min på lång tygel kortade jag upp dem och hon gick då i form. Sen travade jag lite grann i form på fyrkantspåret och bytte varv med hjälp av massor med volter tillbaka. När hon hade värmts upp i trav så gjorde jag lite ryggningar och skänkelvikningar. Det gick riktigt bra!
Sen red jag igenom LD:3 programmet. Det gick väl sådär. Men kom inte riktigt ihåg det helt, men men. Minnet är bra, men kort ;) 
Efter det fattade jag galopp och galopperade något varv. Sen blev det en ofrivillig snett igenom i galopp, så jag galopperade väl något varv i andra varvet med. Galoppen gcik väl inte så värst bra heller... Med några bockningar och att hon drog iväg.
 
Men som avslut vågade jag på mig LC:2 Också. Det gick faktiskt över mina förväntningar. Förutom galoppen då, men allt annat var klockrent! Galoppen tog jag bara på långsidorna och sen gick jag tillbaka på volten och gjorde klart den i trav, samma sak med den andra volten vid bokstaven A. 
 
Tagga dressyrtävling i oktober! :D
 
 
 
 

Udina och Blökk

Idag ska jag även rida Udina. Kul! Ska fokusera på hennes form idag. Lite samma sak som med Frittes pass blir det idag. Det ska bli riktigt roligt att få rida fina hästen idag. Har faktiskt inte ridit henne sen vi åkte till Spanien. Vet faktiskt inte om någon kan fota lite smått idag... Vi får se. Annars kanske jag kan ställa kameran på pallen och filma? Inte vet jag.
 
Blökk ska jag också rida idag. Vet inte vad vi hittar på... Om vi är på banan ska jag gör precis samma sak som med Udina och Fritte. Om vi rider en uteritt så är det inget speciellt jag ska göra än det jag gjorde igår.
 
Så idag blir det hästar för hela slanten. Ska nnog göra något liknande i denna stilen:
Fritte ska jag rida i eftermiddag någon gång.
Udina efter maten.
Blökk typ nu.
 
Men vi hörs senare, kram!

Dagens Ridpass

Idag ska jag rida på banan vilket var et tag sen. Han har fått vara ute alla dagar jag ridit han sen jag kom hem. 
 
På uppvärmningen tänkte jag skritta ut bara kanske 5-10 min först. Sen går jag in på banan och kör lite trav på halvlånga tyglar under lättridning. När jag har travat honom på lite halvlänga tyglar, kortar jag dem och han får gå i okej form. Sedan i trav också. Sen fattar jag en galopp i varje varv.
 
Resten av passet ska jag sätta all energi på att ha kotak med has mun hela tiden, framförallt i fattningarna. Kanske gör det liiite jobbigare för honom ändå med lite skänkelvikningar från marken i slutet.
 
Hans kommande arbetsvecka ser ut så här:
Måndag: Dressyrpass
Tisdag: Markarbete
Onsdag: Vila
Torsdag: Ev. Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Vila
 
På Onsdag ska jag, Amanda och mormor ner till Varberg, vi inte vara hemma då ändå så.
På Torsdag förmiddag åke jag och Vilma til Vargön. Så roligt verkligen!
 

Jag är med i veckans blogg hos Team Ponnys


När allt går bra... Så händer det som inte får hända...

Idag red jag Blökk med Rosemarie och mamma. Vi red inte jättelångt, men vi gjorde (i alla fall jag) ganska mycket saker.
I början var hon döseg! Jag tänkte, hur i hela fridens namn detta passet kommer sluta...? Om vi ens kommer hem... Men jodå, när vi travat en bit var hon döpigg i stället, haha!
När vi kmmit över vägen är det en superfin raksträcka där man kan göra mycke saker på. Så ibörjan gjorde jag lite skänkelvikningar över vägen. Sen travade jag under lätteiding och halvlånga tyglar. Sen skrittade vi lite och jag red hon i form då :) Hon har blivit så duktig på det nu! Sen det fantastiska med passet. Hon kunde trava i form!!! Så himla stolt att jag orkade hålla ihop henne. Sen skrittade vi hem nöjt ^^
 
Men... Allt kan göra en tvärvändning...
 


Rosemarie: Hur tänkte du göra med ridningen?
Jag: Vet faktiskt inte, tänkte ev rida imorgon.
Rosemarie: Okej, men då kan du höra av dig viken tid du vill rida då eller?
Jag: Ja, det blir bra.
Rosemarie: På onsdag kommer en tjej och ska provrida Blökk.
 

Jag fattar inte någontig just nu... Allt är jobbigt... Vill inte rida imorgon längre... Allt känns bara... Tråkigt nu...

Hehe!


Snälla, hjälp mig och bloggen!

Som ni vet har jag en facebook sida där jag lägger upp saker smm händer kring bloggen (https://www.facebook.com/Evelynsworldbloggse) Så, om n vil ägna några sekunder av erat liv så snälla kan ni väl gå in och gilla sidan? Skulle betyda såååå mycket alltså! :)
 

Hemma!

Hej!
 
Nu är vi äntligen hemma efter en massor med slit. 5 åkrar avklarade nu, vilket är så skönt! Nu har i ala fall hästarna mat så det räcker och blir över kan jag säga! Hehe, men lite kul var det allt att köra fyrhjuling och så :)  Jag är verkligen helt slut med 9 timmars höinplockning förutom några pauser med bad.
 
Fritte red jag tyvärr inte idag pga tidsbrist...
 
Blökk red jag inte heller pga tidsbrist...
 
Men ni får ha det så bra så hörs vi, kram!
 
 

Hej


Just nu sitter jag på en släpkärra och gör ingenting.     Maskinen som balar höt har gått sönder... Men vi har åtminstånde tagit tio st balar. Detta blir bara en snabb mobiluppdatering. När jag kommer hem blir det vanlig uppdatering.
Kram!
 

Nästa köp...

...Blir helt klart denna! Otroligt snygg verkligen!! 

Blökk den 12/7-13

Hej!
 
Idag red jag Blökk med Rosemarie. Vi red en kort sväng ut i det varma och härliga vädret. Blökk var jättepigg, men inte lika pigg som igår. Men i alla fall...
Vi började med att skritta en sväng. Jag tycke hon var väldigt "på" så gjord mycket halvhalter samt halter. Det funkar verkligen bra med dem där halterna måste jag säga ;) Efteråt att vi skrittat travade vi ganska långt. Hon var väldigt tjafsig pga dem dumma blinningen som irriterade henne hela tiden. Sen kom det världens bästa och längsta backe att galoppera upp för, så det gjorde vi. Blökk drog på gärnet den sista biten verkligen! 
Sen skrittade vi hem med 2 glada ryttare och 2 glada hästar. 
 
 

Jag är med och tävlar!


Evelynsworld Hissar...

 

En knäpp morgon

Hej, ja jo, en knäppp morgon ar det allt i dag...
 
Jag vaknade med en j*vla smäll. Jag tänkte inte var det kunde vara så jag somnade om igen. Strax därpå kommer Amaki inrusande til mimtt rum och säger:
- Det har kört iin en bil i vårat stall!!
Jag flyger seriöst upp i sängen och ute ser jag en vit skåpbil inkörd i vårat stall! Jag ser att bilen har studsat från vägkanten in i sidan i stallet. Jag blev otroligt chockad och gick ut. Det såg väldigt dåligt ut för stallet. Sen konstaterade vi att skorstenen hade sprukit, golvet hade sprukit och allt var bajs... Sedan märkte vi att hel stallet hade flyttats 10 cm åt höger!! 
 
Personen som satt i var inte skadad eller något som tur i oturen. 
 
Den stora frågan är var vi ska ha hästarna i vinter...?
Kram!

Blökk 11/7-13

Hej igen!

Idag red jag fina faran igen! Det var så längeedan verkligen!
 
Me i alla fall red Ammy med och Rosemarie. Vi red inte så långt, men inte för att jag ville rida så mycket längre kan man säga!! Hon var YBERPIGG verkligen!! Jag fick hålla i henne HELA tiden. Sen nr vi skulle galoppera bockade hon och drog. Sen gick det bra att galoppera nästa gång. Men efter en stund fick Blökk för sig att sparka Gloi i sidan, så sälvklart gjorde hon det... Efter det när vi skulle skritta hem så stannade jag med henne (dom andra fortsatte att gå) för att kolla om hon yssnade på mig. Då stegrade hon som jag vet inte vad! Hon stegrade högt också! Galna häst ;)
Jag red barbacka med :P
 
Men det gick hyffsat okej annars.
 
Kram!

Fritte 11/7-13

Hej!

Idag red jag Fritte med Ammy. Ammy började att rida. Hon fick först skritta och gunga med has takt och säga till när ytterbenet lyftes från marken. Sen travade hon nder lättidning med ökningar och minskningar. Efter det travade hon, men satt ner vilket är ganska svårt på Fritte (skumpig). Etteråt fattade hon en galopp. Båda var jättdukitga verkligen! 
 
Se red jag lite med. Jag började med att skritta han och sen travade jag lite grann. Han kändes jättefin så galopperade över en pinne. Sen fick det vara.
 
Kram!

Jag DÖR, haha! ♥♥


True :P

604160_379348368845731_668311526_n3

Fritte 10/7-13

Heeej!
 
Idag red jag min gulleplutt igen ♥
Jag och mamma red till en äng en stund. Där var Fritte väldigt pigg, så han ville dra lite grann. Jag skrittade honom i låg form till en början tills han mjukande upp lite. Sen travade jag på en volt utan någon form. Sen fattade jag en galopp och det kändes superbra. Han drog inte och var jättefin. Sen tog vi en vända i skogen påväg hem. Det var en väldigt trevig tur :)
 
Frågestundssvaren kommer upp imorgon, kram!

Evelynsworld dissar...

...
 

10/7-13

Hej!

Idag kommer svaren upp i video från frågestunden. Har många att svara på vilket jag tyckr är riktigt roligt!
 
Men i alla fall, just nu är jag hos Vilma. Vi har inte gjort något typ, jo ätit ;) 
På onsdag nästa vecka drar vi till Vargön i en halv vecka :) 
 
Nu ska vi typ gå ut och göra något, vet inte riktigt vad, men något i alla fall.
Hiss och Diss kommer sen!
 
Kram!

Veckans Blogg!

Hejsan!
 
Jag tänkte köra igång veckans blogg på bloggen. Låter det intressant? 
Min blogg  har ca 50-100 unika besökare om dagen, så varför missa chansen?

 • Du kommenterar detta inlägget me "jag är med" eller något liknande
 • För varje kommentar får du en lott
 • Kommentera inlägget med din bloggadress om du ska kunna vara med
 • Du måste få bekräftelse för vaje lott för att den ska räknas

Hoppas du vill vara med!
 


Gilla evelynsworld.blogg.se på Facebook!

Följ Länken: https://www.facebook.com/Evelynsworldbloggse

:O

 

Klockan är 17.50...

...Och vi är i Sverige! Det känns helt underbart att vara "hemma" igen. När jag komme hem blir det nog bums i säng och sova! Är jättetrött nu så det låter lockade.
Tänk ändå att vi åkt sammanlagt ca 600 mil på 1 och en halv vecka! Sjukt... 
 
Imorgon kommer svaren i frågestunden upp i video. Dem som har frågat minst 8 frågor får en länk i inlägget tillsammans i videobloggsinlägget. Har fått ca 50 frågor att svara på så det ska bli rikigt roligt :) Vi får se om det blir en del 2, me jag ska försöka att göra det snabbt och ekelt, inte dra ut på tiden dvs.
 
Vi är i Skåne nu och vi beräknas vara framme vid 20:46 om GPS:en stämmer. Så det känns nära, men ändå långt borta. När vi är hemma har jag Liseberg och Vargön framför miig som ska bli superduperkul!
 
Ammy åker till Kroatien i helgen, så det ska bli väldigt tråkigt att inte kunna vara med henne eller rida med henne på några veckor. Tur att man har Vilma och andra kompisar då ;)
 
Men, ni får ha det så bra så hörs vi, kram!
 

Evelynsworld Hissar...

...
 

Svar på kommentar

Svar: Nej, det har jag inte. För er som kanske är lite nya och inte följt med mig i dem andra bloggarna kanske inte  har någon aning om vilka jag rider samt äger.
 
Fritte är min egna ponny som jag ägt ett tag. Tidigare var de mammas häst, men jag tog över han.
Udina  är mammas häst som jag rider lite då och då. Mammas blogg: http://udinaochjag.blogg.se/
Blökk är min medryttarponny som jag rider ca 3-5 dagar i veckan.
DeSoto är inte min ponny. Det är en ridskoleponny som är min favorit där.
 
Så, ni som undrar något mer får självklart fråga på.
Glöm inte min frågestund:http://evelynsworld.blogg.se/2013/june/fragestund.html
 

Kram!
 
 
 

Hem ljuva Hem...

Godmorgon allihopa!
 
Nyss vaknat och fixat iordning mig lite grann nu. Idag är vi hemma i Sverige igen! Det ska bli så otroligt skönt att  vara hemma igen. Det hr vart svårt att blogga på semestern och jag har liksom inget att blogga om, såå att inläggen inte blir likadana varje gång jag skriver ett inlägg, dom blir liksom tråkiga tillslut. Men när jag är hemma kan jag blogga om min ridning osv. I början kanske det inte blir något sådär sueprkul inlägg om igångsättnignen, men men.
 
I sommar ska jag åka till Vargön med Vilma, vilket ska bli superkul som vanligt. Då lovar jag att det blir tidnställda. Vi har internet där, men jag gör några tidinställda för säkerhetsskull. Nu när jag ska stta gång Fritte så blir jag lite tveksm om han få vila nu ändå denna veckan om vi säger att jag ska åka näst, nästa vecka? Har ingen aning faktiskt... Vi vår se hur jag gör.
 
Men i kväll kommer vi hem till Sverige som är bäst, även om det kan vara lie småkyligt såär Sverige ändå bäst!
 
Ni får ha det så bra, så hörs vi senare.
Jag & Denenda på hopptävling.
 
Kram!

Diss...

 
...
 

Mål med min blogg inom 2 månader

 • Helst ha .se domän
 • Ha över 150 unika besökare minst 2 dagar i sträck
 • Skriva ca 10 inlägg om dagen
 • Önskeinlägg varje vecka
 • Veckans failbild
Ja, typ det som jag ska uppnå inom 2 månader.
 
 
Kram!
 

Jag är med och tävlar!

http://kidmans.blogg.se/2013/june/tavling-i-samarbete-med-evhbloggse-2.html#comment

Hiss...

... 
 

Frittes nuvarande utrustning

Sadel: Allround (svart)
Träns: Achenträns (svart)
Bett: Hackamore (brunt)
Tyglar: Gummiväv (brunt)
Pannband: Strasstenar (grönt)
Schabrak: JH-Collektion (marinblått)
 

Ja, det är väl det jag använder på honom när jag rider. Kanske skydd när jag hoppar dock.
Ammy oc Fritte <3
 

OBS!

Angående frågestunden, så avslutas den 10 Juli kl 18.00. (Förr 7 Juli kl 18.00)
 
Ni kan fortfarande ställa frågor tills kl 18.00 den 10 Juli.
 
Fortsätt att ställa frågor, svarar 100% ärigt på ALLT.
 
 

Snälla, Hjälp mig!

Jag har en fråga till er där ute som kanske har någon erfarehet av hästar som slänger sig??
 
Blökk ni vet, slänger sig när hon står uppbunden vid westernstocken. Hon kan bara få för sig det så bara hon "sätter" sig på bakbenen. Hon får ingen som helst panik, utan hon är helt lugn. När hon väl kommit loss så bara hon står hon bara kvar som om inget har hänt. Hon har dragit sönder några grimskaft kan man ju säga...
 
Jag har läst på internet, men iget utav det som jag har läst stämmer...
 
Så, vet ni något om detta? Snälla dela med er så är det guld värt!
 
 

Jag saknar...

...Blökk...
...Fritte...
...Udina...
...Ammy...
...Vilma...
...Amanda...
...DeSoto...
...Pluto...
...Gustav...
...Sverige...<3
 
Ni ovan betyder mycket...<3
 

Frittes utrustning

 • Babyblått schabrak med en mullehäst på sidan (Showmaster)
 • Svart schabrak med vit pessoal (Horze)
 • Grönt schabrak med olika nyanser av grönt som pessoal (Gold Medal)
 • Marinblått schabrak med JH-Collektionlogga på  (JH-Collektion)
 • Mörkblått med flaggor på sidan Danmark, Finland, Sverige och Norge (Showmaster)
 • Rött schabrak (Showmaster)
 • Marinblått schabrak med silvrig pessoal  (Showmaster)
 • Beige schabrak med Showmasterlogga på (Showmaster)
 • Grått schabrak med Showmasterlogga på (Showmaster)
 • Vitt schabrak med silvrig pessoal (Showmaster)
 • Rutigt schabrak (Showmaster)
Paddar

 • Brun fårskinnspadd (Gold Medal)
 • Teddypadd (Showmaster)
Pannband
 
 
 
 • Gröna lindor (Showmaster)
 • Vinröda lindor (Showmaster)
 • Mörkblåa lindor (Showmaster)
Skydd
 
 
 
 • Mörkblåa skydd, 4x (Showmaster)
 
 

Min underbara häst...<3


I denna ordningen ryktar jag...

 1. Jag börjar alltid med att borsta av hästen med en rotviska.
 2. Oftast är hästen lerig om benen, så om hästen är geggig och våt om benen spolar jag av dem. Men om leran är torr, brukar jag ta en vanlig rotborste.
 3. Sen tar jag ansiktet, samt svampar om mulen och runt ögonen.
 4. Efter det reder jag ut manen med en mankam och borstar ut manen ordentligt redan från början. (Tar ev. manspray ifall manen är trasslig och svår att reda ut.
 5. Sedan tar jag svansen med en hård rotborste och borstar ut strå för strå. (Kanske tar i svansspray och tvättar svansen)
 6. Nu tar jag hovarna och kratsar ur dem och penslar på hovolja.
 7. När hästen är någorlunda ren från ytligt smuts, brukar jag ta en mjuk, fin borste och borstar igenom hästen ordentligt.
 8. Om jag ska träna/tävla så tar jag gärna i lite glansspray med ;)
Hur gör ni när ni borstar era hästar? 
 

I <3 Horse Me Up

Design By LO, It´s to die fore...<3
Mountain Horse "Tessa FS" är så snygga!
 Vill du ha det Fritte? ;)
Några av mina godingar som finns på bästa sidan ever: http://www.horsemeup.se/

Veckoschema för Fritte v.28

Torsdag: Skritt ut 
Fredag: Skritt ut-Kanske barbacka om inte sadelgjorden räcker runt, hehe! ;)
Lördag: Skritt i paddocken ev. någon trav på kortsidan
Söndag: Skritt och lite trav ut
 

Vi får se om jag går på denna planeringen. Vilket jag oftast inte gör sådär bra, men i någon form av detta blir det. Han är ju gammal, därför måste jag sätta igång han försiktigt och höra vad han har och säga om ;)
 
Jadu Fritte, var det gott? ;)
 
Blökks blir också lugn igångsättning.
 
Kram!

BLOGGTÄVLING

http://linaoshandy.blogg.se/2013/june/tavling-vinn-en-design-fran-annaform.html#comment
 

Mina ben värker...

Ohja!
 
Gått i stan sen vid 11 och kom hem vid ca 18... Så jag har gått i ca 7 timmar, förutom att ätit då men ändå ;) Mycket motion här var det. Så nu är jag bokstavligen helt slut! Ska ut sen igen lite senare. Men då sa vi bara käka, int gå runt.
 
Men idag har vi i alla fall åkt linbana vilket var kul. Sen har vi gått och gått och gått, haha! 
 
Kikar runt lite på Hööks hemsida och hittar demma godingarna ;)
Ge mig...<3 JH
Vill du ha den Blökk?
 
ProduktbildTill Blökkis :P
Till den kommande tävlingssäsongen
Nämen kolla här! HV Polo in my <3
 
Många saker finns det!
 
Kram!

Spanienbilder del 1

Del 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram!
 

Dag 3 i Spanien

Godmorgon!
 
Idag ska vi åka Linbana och turistbuss! :) Det ska bli väldigt roligt. Vi ska gå ganska snart så hinner inte mer än detta inlägget nu på morgonen. Jag saknar min lilla häst så otroligt mycket...<3 Take care of him, Ammy <3
 
Bilderna jag tagit än sålänge kommer upp kväll då :) Så håll koll så ni inte missar dem!
 
Om vi hittar någon ridsportsbutik här så ska jag självklart köpa och tipsa! 
 
Just nu ute är det ca 25 plus och strålande sol! Helt underbart! Det ska och har varit jättefint väder hela semestern här i Spanien.
 
Ni får ha det så bra där hemma så hörs vi! 
 
Kram!
 Sötisar <3
 

Migrän...

Hej!
 
Idag började vi dagen med att åka och bada i Medelhavet. Till en början tyckte jag det var jättkallt och inbildade massor med krabbor överallt. Men sen eftr en stund gick jag ut ganska lång och simmade lite. Vattnet var svinvarmt!  Det var gnska så många vågor som vi simmade in med. Dem blev bara högre och högre, dem största vågorna kanske vår någon meter. Jag svalde en MASSOR med saltvatten, så fick skölja ur munnen hela tiden ;) Hla familen badade, men jag och Amanda badade i över 3 timmar!
 
När vi åkte hem började jag se konstigt och fick JÄTTEONT i huvudet. Jag trodde typ att jag skulle dö för det gjorde så ont! Jag konstaterade ganska snabbt att det var migrän jag fått. Vi åkte hem till hotellet och jag sov några timmar. Sen åt jag lite och kände mig mycket bättre. Sen lite senare gick vi ut och åkte tunnelbana till något ställe med en kyrka dem har byggt sen 1800-talet och dem bygger fortfarade på den. Den beräknas vara klar 2021. Efter det gick vi runt lite och åt på Subway samt en Crépes.
 
Nu mår jag i alla fall bra och kommit hem. Imorgon ska vi nog försöka åke en turistbuss (en sådann utan tak ni vet)
 
Kram!

This Or That

OBS! DETTA ÄR INGEN AV FRÅGORNA I FRÅGESTUDEN!
 
Sporrar/Ridspö 
 
Hoppläder/Dressyrläder 

Dressyr/Hoppning Varför? Måste faktiskt säga hoppning där, även ifall dressyren är viktigare. Hoppning har lite mer "fart" i sig, så jag tycker det ä roligare i och med att jag gillar fart och fäkt ;)

Häst/Ponny Varför? Ponnyer är så himla mysiga och så söta! Men i ridningen tycker jag nog det är lättast på storhäst.

Helkskoda/knäskodda ridbyxor

Godis/Snacks

Malin B/Roffe 

Tyra Sjöstedt/Linn Olsson Varför? Jag har faktiskt aldrig träffat Tyra, så jag måste nog säga Linn. Men tyvärr vet jag ju inte hur Tyra är.
 
Säkerhetsväst/Utan Varför? Jag tycker det är väldigt, väldigt bra att ha säkerhetsväst ifall man ramlar av. Så det använder jag alltid nu.

Läsa fakta/Läsa literära böcker om hästar - Kan inte bestämma mig, båda är lika bra!

Kram!

Evelynsworld dissar...

... 
 

Dag 2 i Spanien

Godmorgon!
 

Vaknade för inte så länge sen. Sovit väldigt skönt i sängen kan man säga (jättemjuk) Har ätit frukost på balkongen i det 28 plusgradiga värmen men strålande sol. Kan det bli bättre?!
 
Me i alla fall... Vi ska åka och bada i Medehavet idag också. Hoppas det blir vrmare ute, så blir de skönt med ett dopp i den stekheta solen. 
 
Jag längtar verkligen hem redan efter alla djuren samt kompisar! Men jag älskar verkigen detta stället också! 
Men jag vet att alla djuren har det supperbra nu med mormor och Ammy (passar Fritte åt mig) som passar dem. 
 
Vi ska åka tunnelbana också någon dag framöver. Vet inte riktigt vilken dag än. Men hoppas det blir snart ;)
 
Finns det någon hästras från Spanien? Jepp, det gör det - ANDALUSIER. (stav). Fina hästar ä det. Har sett några påvägen hit, men inte i själva Barcelona. Vi bor ju mitt i centrum typ, så där lär det inte finnas några hästar över huvud taget.
 
Men ni får ha det så himma bra, så synns vi sen i tidinställda, kram!
 
 

Barcelona

Hejsan!
 

Nu sitter jag och bloggar på den stora fina balkonger i Barcelona. Det är ca +30 grader ute och jag är på topphumör. Nyss badat, fast i badkaret... Men imorgon ska jag ev. bada i det så kallade "Medlehavet" eller som jag kallade det när jag var mindre, "Diskmedelhavet" Haha!
 
Men i alla fall... Vi var i stan idag och baa gick runt lite och handlade mat. Vi kom ju hit strax efetr 17, så vi har inte hunnit/orkat göra något annat. Mamma har fått världens förkyldning vilket är ju jättetråkigt på semestern och allt... Men jag är frisk och glad i alla fall. Alltså, ni förstår inte hur bra jag har det här! Havsutsikt (jag kollar på det fina, stora och klarblåa havet just nu) palmer, 30 plusgrader ute och jag bloggar. Om det är något ad ni måste åka till så måste det vara Barcelona (Spanien) Underbart rent ut sagt!
 
Det var verkligen värt dem 260 milen hit, trots att det var jobbigt... Men nu är jag här! Vi stannade på ett enkelt hotell påvägen hit för att sova och vila lite. Vi hade trots kört ca 150 mil, målet var 120 mil. Vi har åktt igenom lite länder, först Danmark som inte var så roigt att kolla på, sen Tyskkland som var tråkig i början, men sen i slutet var det riktigt fint och mycket att kolla på. Efter det åkte vi in i Frankrike. V åktte bara några mil innan vi stannade tiill vid hotellet vid 23 tiden någonting. Sen kl 06 gick vi upp (fast jag gick väl upp 06.20, haha!) Men i alla fall åkte vi igen vid 07 tiden. Vi åkte igenom hela Frankrike vilket var superfint! Massa fina, stora berg, Camarguehästar, fina platser och några palmer. Jag har massor med fina bilder från när vi åkte genom bergen. Dock fotade jag genom fönstret så så där ättefina bilder kanske det inte blev...
 
Imorgon så som sagt ska vi nog bada i havet. Det ska bli riktigt roligt! Hoppas det är varmt och skönt bara!
Det har knappt gått en dag än i Barcelona och jag stormtrivs redan här.
 
Jag känner mig faktiskt väldigt tråkig när jag inte skriver smileysar... Men jag tycker att bloggen blir så "barnsig" på någt sätt om man skriver för många efetr varje mening typ. Så blir det oftast nä jag börjar skriva smileysar nämligen :P
 
Puss & Kram!

Hejsan Svejsan!

Hej!
 
Nu sitter jag äntligen på vårat hotell i Barcelona (Spanien)! Vi har sammanlagt åkt 260 mil! 
 
Vi kommer göra massa grejer här, så förvänta er ingen sådär SUPERuppdatering, men jag gör så gott jag kan.
 
Ang frågstunden är jag superglad att så många vill veta lite mer om mig/hästarna etc. Så det är väldigt kul. Och samtidigt vad ni vill ha för något pris är det väldigt många som kommenterat. Ni har kommenterat väldigt oika om vad ni vill ha måste jag säga! Det är skitkul verkligen!
 
Hemma har jag världens bästa mormor och Ammy som sköter om Fritte åt mig, vilket är guld värt ska ni veta!
 
Hmmm... Vet faktiskt inte vad jag ska blogga om...
Hotellet där vi bor är jättefint och trevligt. BIG LIKE!
 
Massor med Spanienbilder kommer, redan tatt femhundrafemtioelvatusen kort! Haha, iinte riktigt, men nästan :P
Saknar dig redan gulleplutt <3
 
Kram!
 

RSS 2.0